de
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-00.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-01.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-03.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-02.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-04.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-05.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-06.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-07.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-08.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-09.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-10.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-11.jpg
 • smulpot-texel-slider-hotel-boeken-12.jpg

Hotel informatie

Parkeren
Als gast van De Smulpot kun je met de auto eventjes voor de deur stoppen om tassen uit te laden. Er is een parkeerterrein waar je onbeperkt kunt parkeren (slechts 5 minuutjes lopen). De route naar deze plaats vind je via deze link. Om op de parkeerplaatsen van Gemeente Texel te mogen parkeren, heb je een parkeervignet nodig of betaal je in de automaat. Het is mogelijk om dit vignet vooraf te verzorgen digitaal via Gemeente Texel.

Verder zijn om De Smulpot heen diverse straten waar de auto gewoon vrij geparkeerd kan worden in de woonwijken. Dat kan even zoeken zijn natuurlijk (net als bij u thuis), maar dan scheelt u wel de kosten van het vignet. 

Extra bed op de kamer
Voor het boeken kun je vragen of het mogelijk is een bed bij te boeken. Hiervoor rekenen wij € 40,- per persoon per nacht, inclusief ontbijt. 

Ontbijt
De kamerprijs is inclusief ontbijt. Je krijgt verse broodjes, kaas, ham, diverse soorten broodbeleg, vers geperste sinaasappelsap, vers gezette koffie of thee en gekookte eitjes. Alles is in overleg extra aan te vragen tijdens het ontbijt zelf. 
Wij serveren dit ontbijt vanaf 09:00 uur voor alle gasten tot 10:30 uur. 
Het ontbijt wordt u gratis aangeboden als u een kamer bij ons heeft geboekt, en is voor gasten van buitenaf ook te gebruiken voor €14,50 per persoon op basis van reservering vooraf.

Veerdienst naar Texel
Bekijk de laatste dienstregelingen van de TESO veerdienst. Een gemakkelijke en leuke instructie over de route naar de boot en tickets vind je in deze  video.

Dieren
Op kamers van ons hotel is het niet mogelijk om dieren te houden. Dit hebben wij zo geregeld met het oog op hygiëne en eventuele allergieën van de gasten die nog komen. 

Fietsen op Texel
Een eigen fiets kun je voor bij ons hotel goed parkeren, let wel op dit is op openbaar terrein. Voor gasten met elektrische fietsen hebben wij daar een aantal contactpunten gemaakt om de fiets na gebruik op te laden. Het is ook mogelijk om vooraf een fiets te bestellen bij de fietsverhuur. Ook heeft deze verhuurder erg leuke geruisloze E-Scooters te huur. De Sheepangels zitten achter ons hotel met hun locatie. Klantvriendelijkheid en service staan synoniem voor dit ondernemerskoppel.

Buggy's op Texel
Op Texel kun je sinds kort ook erg leuk een dagje rondrijden met een buggy. Er is wel een rijbewijs vereist omdat je op de openbare weg moet rijden. Erg leuk en weer even anders dan anders. Als je meer informatie wilt, kun je op de site van Buggy Verhuur Texel terecht en laten weten dat je bij ons logeert.  

Internet
In De Smulpot is het mogelijk om gratis gebruik te maken van wifi.

Minder valide gasten
In De Smulpot is geen lift aanwezig. Wij hebben slechts 7 kamers die ruim van opzet zijn, waardoor er technisch gezien geen ruimte is voor deze faciliteit.  Voor oudere gasten of gasten die fysiek iets mankeren kunnen wij eventueel de koffer naar hun kamer brengen. 

Ontbijt in De Smulpot
Iedere morgen wordt er een ontbijt geserveerd voor alle gasten. Dit begint om 09:00 uur en blijft staan tot 10:30 uur. Er worden vers gebakken broodjes geserveerd en alles staat al op tafel. Geen buffet, dus heerlijk samen aan tafel eten. Koffie of  thee maken wij ter plaatsen. 

Arrangementen
Wij bieden soms een arrangement aan via de mail indien u zich daar op heeft ingeschreven. Arrangementen via ons of andere touroperators kunnen niet aan elkaar gekoppeld worden door bijvoorbeeld 1, 2 of 3 daagse deals achter elkaar te boeken.

Annuleren van de kamerreservering

Bij het maken van uw reservering bent u overeen gekomen akkoord te gaan met de Uniforme Voorwaarden. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de voorwaarden waarop in Nederland gevestigde horecabedrijven zoals hotels, restaurants, cafés en aanverwante bedrijven hore­cadien­sten verlenen en horecaovereenkomsten  sluiten. (Artikel 9.2.2. is belangrijk bij het annuleren van een reservering.) klik hier voor de voorwaarden.

ANNULERINGEN

Rechtstreekse hotelreserveringen hebben altijd de beste voorwaarden. Wilt u weten waarom?

Wanneer een reservering voor uitsluitend hotelaccommodatie, al dan niet met ontbijt, is gemaakt voor één of meer individuen geldt voor annulering van die reservering het navolgende 

INDIVIDUEEL

Heeft u een rechtstreekse reservering gemaakt bij Boutique Hotel de Smulpot dan gelden de volgende gunstige annuleringsvoorwaarden:  
Annuleren tot 48 uur (2 dagen) van tevoren is kosteloos. Hiervoor houden wij als aankomsttijd 15.00 uur aan. Heeft u bijvoorbeeld gereserveerd voor aankomst 6 juli dan mag u tot 4 juli 15.00 uur nog kosteloos bij ons annuleren of uw reservering verplaatsen.  
Een annulering geldt slechts als annulering wanneer deze telefonisch dan wel per e-mail is geannuleerd en als annulering is bevestigd door het  hotel.

Heeft u rechtstreeks bij het hotel gereserveerd geld dat bij annulering tot 48 uur voor aankomst 100% in rekening word gebracht.

Deze gunstige annuleringsvoorwaarden gelden niet bij een boeking geplaatst via een derde partij. U dient in het geval van een annulering in dat geval contact op te nemen met het bedrijf waar u de boeking geplaatst heeft.

GROEPSRESERVERINGEN

Groepsreserveringen zijn reserveringen voor meer dan 6 personen of 3 kamers.
A. Bij annulering meer dan 3 maanden voor de ingangsdatum is de gast niet gehouden enig bedrag aan het hotelbedrijf te betalen.
B. Bij annulering meer dan 2 maanden voor de ingangsdatum is de gast gehouden 15% van de reserve­ringswaarde aan het hotelbedrijf te betalen.
C. Bij annulering meer dan 1 maand voor de in­gangs­datum is de  gast gehouden 35% van de reserve­ringswaarde aan het hotelbedrijf te betalen.
D. Bij annulering meer dan 14 dagen voor de in­gangs­datum is de gast gehouden 60% van de reserve­ringswaarde aan het hotelbedrijf te betalen.
E. Bij annulering meer dan 7 dagen voor de in­gangs­datum is de gast gehouden 85% van de reserve­ringswaarde aan het hotelbedrijf te betalen.
F. Bij annulering 7 dagen of minder voor de in­gangs­datum is de gast gehouden 100% van de reserve­ringswaarde aan het hotelbedrijf te betalen.

Reserveringswaarde betreft de totaal reservering inclusief overnachtingen, ontbijt, lunches, diners, breaks of andersoort geoffreerd en bevestigde diensten van uit het hotel verzorgt. 

NO SHOW

Ingeval van no-show is de klant in alle gevallen verplicht de reserveringswaarde te betalen. 

Klik hier voor de uitgebreide Uniforme Voorwaarden Horeca.

Routeplanner

 

Altijd handig om alvast in je telefoon te zetten!

In geval van nood, bij ziekte of calamiteiten is het goed om te weten dat de Texelse hulpdiensten voor u klaar staan. 

 • Tip: maak in je telefoon een kopje Texel waarin je al je info alvast klaarzet, of print het uit zodat je het bij de hand hebt wanneer nodig.

Ambulance op Texel

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Als er een ambulance onderweg is, wacht de veerboot met vertrek vanaf Texel. Door de goede samenwerking tussen de hulpdiensten en TESO duurt het ziekenvervoer niet langer dan in de rest van Nederland.

Huisarts op Texel

De meeste huisartsen van Texel hebben een praktijk in Den Burg. Ook in De Cocksdorp is een huisartsenpraktijk aanwezig. Voor niet-levensbedreigende situaties kunt u tijdens kantooruren een huisarts bezoeken of bellen voor een afspraak. Buiten kantoortijden kunt u voor spoedeisende huisartsenzorg contact opnemen met de Centrale Huisartsenpost op 0222-321143.

Politie op Texel

Het politiebureau is gevestigd aan Pontweg 104 bij Den Burg. Voor spoedgevallen belt u 112. 
Geen spoed maar wel politie? Bel dan 0900-8844. Aangifte kunt u op het bureau doen tijdens de openingsuren van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Heeft u een identiteitsbewijs gevonden of een voorwerp waarvan u vermoedt dat dit is gestolen? Ook daarvoor kunt u terecht bij de politie. Alle overige gevonden voorwerpen moet u afgeven bij de gemeente.

Brandweer op Texel

De brandweerkazerne bevindt zich naast het politiebureau op Pontweg 102 te Den Burg. Voor spoedgevallen belt u altijd 112.

Tandarts op Texel

Heeft u een tandarts nodig? Er zijn meerdere tandartspraktijken. In de Bedrijvengids vindt u een overzicht.

Apotheek op Texel

De apotheek vindt u in Weverstraat 95 in Den Burg. U kunt hier binnenlopen voor hulp- en verbandmiddelen en medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn of met een recept van de huisarts. Tel. 0222-312112 of kijk op www.detexelseapotheek.nl.

Uitleen verpleegartikelen

Bij de thuiszorgwinkel kunt u terecht voor het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen en verpleegartikelen. Ook voor het lenen van een brancard met grote wielen voor recreatief gebruik kunt u hier terecht. Meer informatie krijgt u op werkdagen tussen 13.00 en 14.00 uur in het Kruiswerkgebouw, Schoonoordsingel 44 te Den Burg, tel. 0222-314887of bekijk de website van Omring.

Verpleegkundige en persoonlijke hulpverlening

Ook voor gasten met een lichamelijke beperking is het op Texel mogelijk om de vakantie naar eigen inzicht in te delen; u kunt aangeven in welke periode en op welk tijdstip u hulp nodig heeft. Ook voor onvoorziene situaties en hulpverzoeken staan hulpverleners voor u klaar. U kunt verpleegkundige en persoonlijke hulp aanvragen via:

 • Omring Thuiszorg Texel, telefoon: 088-2068910
 • Liever Langer Thuis, telefoon: 0222-314 928

Speciale verblijven

Aan mensen die tijdens hun vakantie veel zorg nodig hebben, kan zelfs verblijf en verzorging aangeboden worden in één van de verzorgingshuizen of Verpleeghuis Texel van de Stichting Zorgcentrum Texel, tel. 0222-363200.

Ziekenhuis op Texel

Texel heeft zelf geen ziekenhuis. Voor alle spoedeisende hulp of bijvoorbeeld botbreuken gaat u naar het ziekenhuis in Den Helder. Vervoer naar het ziekenhuis is dag en nacht gegarandeerd. Als er een ambulance onderweg is, wacht de veerboot met vertrek. Voor spoedeisende hulp 's nachts wordt een extra boot ingezet.

Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder
Huisduinerweg 3 1780 AT Den Helder 
Telefoon: 0223-696969 
Website

Dialysecentrum Texel

Als dialysepatiënt kunt u ook naar Texel op vakantie. Medisch Centrum Alkmaar heeft in Oosterend een vakantiedialysecentrum opgezet.